Browsed by
Month: Leden 2013

projekt a ošklivé zkratky – wbs

projekt a ošklivé zkratky – wbs

řízení projektů, jako každá trochu sofistikovanější disciplína, zavádí celou řadu nových pojmů. a jak je v případě nových, specifických pojmů obvyklé, dochází často k jejich špatné interpretaci a nepochopení. v oblasti projektového řízení představuje krásný příklad takového pojmu wbs (čti „vébéeska“). co to tedy vlastně je a jak ji správně chápat? o tom bude dnešní post …

tipy pro snadnou montáž zpětného zrcátka

tipy pro snadnou montáž zpětného zrcátka

v nedávno publikovaném textu projekt ve zpětném zrcátku jsem se zamýšlel nad tím, jak je důležité poučit se z již realizovaných projektů a kudy na to. dnes bych se rád podělil o pár tipů (jsa inspirován blogem project managementz tips), jak tento proces zjednodušit a zefektivnit.

projekt v krizi – varovné signály

projekt v krizi – varovné signály

článků o tom, jak se pozná, že je projekt v problémech, případně jaké jsou největší příčiny těchto problémů, je na internetu spousta. většinou jsou buď dozvukem nějaké méně šťastné zkušenosti, případně reakcí na obecně tradované pravdy.

projekt ve zpětném zrcátku

projekt ve zpětném zrcátku

včera jsem tu vytáhl pár tipů, jak lépe řídit projekty, odvozených z obvyklých chyb. ale poučit se lze nejen z nich. jsou tu také chyby neobvyklé … a dokonce i projekt, na kterém se nám vše dařilo, může přinést poučení.

projekt a obvyklé chyby při jeho řízení

projekt a obvyklé chyby při jeho řízení

server projectmanagers.net rozjel s koncem roku zajímavou sérii o nejběžnějších chybách při řízení projektu. první díl se věnuje pojmenování nejčastějších chyb, ve druhé části jsou pak navrženy způsoby, jak se těchto chyb vyvarovat.

projekt a check-listy: díl druhý

projekt a check-listy: díl druhý

když jsem otevíral tuto sérii, nečekal jsem, že mi potrvá rok a půl, než se dostanu k napsání dalšího pokračování. ale život (a stejně tak i projekt) jde málo kdy tou naplánovanou cestou. ostatně proto máme change a risk management, ale o těch až někdy jindy 🙂